TENS- Elektrostimulator za lajšanje bolečin

27.20 

TENS je priznana tehnologija oziroma način obvladovanja in lajšanja bolečine z električnim draženjem v bolečem področju; npr. bolečine  v križu, hrbtenici, ramenskem obroču in vratu, v nogah in sklepih, menstrualnih krčih in mnogo več. Prav tako po napornih treningih zagotovi sprostitev mišic. 
Poskrbite za svoje zdravje in odpravite kronične ali akutne bolečine.

Ni na zalogi

Šifra: WS0133 Kategoriji: ,

Social media

Opis

TENS (transkutana elektro nevro stimulacija) je tehnologija oziroma način obvladovanja in lajšanja bolečine z električnim draženjem v bolečem področju. Pomaga pri  zmanjševanju bolezenskih težav npr.: kroničnih bolečin v križu, hrbtenici, ramenskem obroču in vratu, nevralgiji, revmatizmu (revma), bolečinah v nogah in sklepih, gastralgiji (bolečinah v želodcu), menstrualnih krčih…Prav tako pa pomaga pri splošni utrujenosti in pomanjkanju energije, ter pri bolečinah po fizičnih naporih in telovadbi.

 

TENS stimulator s svojim delovanjem – električno stimulacijo mišic spodbudi mišično krčenje in sproščanje, ter tako mišice izklesa, oblikuje in okrepi. V športu in telesni vadbi je TENS naprava priznana metoda rehabilitacije in dopolnitev običajnega treninga.

 

Med uporabo TENS naprave električni dražljaji (električni impulzi) stimulirajo živčna vlakna, in preprečujejo prenos občutka za bolečino do možganov. Električni impulzi spodbudijo nastajanje endorfinov v osrednjem živčevju, ki nam dajejo občutek ugodja in delujejo protibolečinsko.

Električno draženje in delovanje TENS naprave, lahko na koži občutimo kot mravljinčenje pod elektrodami.

 

Elektrostimulator je namenjen predvsem za domačo uporabo, saj učinkovito odpravlja akutne in kronične bolečine.  Nima odvečnih električnih kablov in gumbov, zato je primeren za vsakogar.

TENS Stimulator omogča 8 različnih programov delovanja in nastavitev jakosti draženja,  tako da izbiro programa prilagotite svojim potrebam.

 

Pripomoček ima 4 elektrode. Narejene so iz prevodnega kakovostnega gela. Elektrode so kot obliž, ki se nalepijo na kožo, na željen predel.

 

Varnost  TENS naprave jamči CE certifikat za medicinske naprave, zraven so priložena tudi podrobna navodila za uporabo.

Podrobnosti:

  • Namestite ga lahko na celo telo
  • 8 programov/načinov delovanja
  • 4 elektrode
  • Deluje na baterije (so priložene) 2x 111 (3V)
  • Lajša in zmanjšuje akutne in kronične bolečine
  • Sprošča, krepi, oblikuje mišice
  • Priložena navodila za uporabo
  • Varen za uporabo (CE cerfiticiran)